Twitter

!Volg mij via Twitter!

Volg mij via Facebook!

Volg mij via Facebook! Mienke van Alphen

Privacyverklaring

Privacyverklaring

Algemene voorwaarden:

1. Weblogmienke.blogspot.nl respecteert je privacy en neemt de bescherming van jouw persoonsgegevens serieus. Er zijn daarom passende maatregelen genomen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan.

2. Wanneer je een reactie plaatst onder een van mijn blog's worden de volgende door jou zelf verstrekte gegevens verzameld: je naam, e-mailadres en IP-adres. Deze gegevens worden uitsluitend gebruikt om eventueel met jou in contact te komen.
Deze reacties blijven eeuwig zichtbaar, tenzij de blog waaronder gereageerd is om welke reden dan ook verwijderd is.

3. De gegevens worden in geen enkel geval opgeslagen, deze gegevens worden uitsluitend gebruikt om eventueel met jou in contact te komen.

4. Weblogmienke.blogspot.nl behoudt zich het recht voor deze privacyverklaring te wijzigen of aan te vullen.

27 oktober 2015

"Bootreis met de MS de Zonnebloem Nederland - Belgie!"

Maandag 19 oktober was het dan zover ik ging een crouse maken door Nederland en België, met de volledige aangepaste boot van de Zonnebloem, eigenlijk was dit niet het plan want begin van het jaar toen de Zonnebloemvakantiegids uit kwam had ik mij opgegeven voor andere voorkeuren o.a. Turkije, en Italië. 
In eerste instantie zou ik 1 van die 2 reizen met een bekend gezelschap gaan. Helaas kon ik niet mee. Een periode na deze niet zo leuke boodschap besloot ik te bellen om na te vragen waar ze nog plek hadden vanuit de Zonnebloem om toch op vakantie te kunnen, en er even tussenuit te zijn. Dat werd de Crouse door Nederland en België. Meestal duurt het even voordat je met zo'n reis mee kunt gaan, maar voor je het weet is het zo oktober!

Gezonde spanning is er aanwezig op de dag dat ik naar het opstap punt in Arnhem rijdt met mijn ouders. De verschillende gedachtes gaan door mijn hoofd: Zou het allemaal wel goed gaan? Zou de sfeer goed zijn, zal er een klik zijn?  Allemaal logische gedachtes, ondanks mijn enthousiaste eigenschap is er op dat moment ook een klein beetje angst aanwezig hoe vreemd/raar het eigenlijk ook is, vorig jaar had ik dit gevoel niet, ik schrok toen dit gevoel op kwam, ik ben natuurlijk toch afhankelijk in mijn lichamelijke mogelijkheden, ik sta daar nooit graag bij stil, en het liefst zo min mogelijk. Positieve zin heb ik altijd, en het vakantie gevoel ook.

De eerste dag is altijd erg rommelig, omdat je iedereen moet leren kennen en alles geregeld moet worden wat betreft de zorgvraag en alles wat daar bij komt. Dit moet altijd besproken worden in een kort gesprekje, het is fijn dat het er is. Ook kwam ik bekende vrijwilligers tegen van vorig jaar met de bootreis Nederland - Duitsland, en andere oudere vakanties, dit is natuurlijk leuk want je kunt hierdoor oude herinneringen ophalen. Ook ben ik er altijd een voorstander van om nieuwe mensen te leren kennen. De eerste middag en avond staat altijd in het teken van elkaar te leren kennen, dit is erg prettig. De volgende dag waren we aangemeerd in Antwerpen, leuk om in deze stad rond te neuzen, en een lekkere wafel en de kerk van Antwerpen bezocht. 

De tweede dag waren we in Rotterdam daar heb ik de grote markthal bezocht met heel veel eten, daarna heb ik lekker geshopt, en 's avonds uit geweest, met een leuke groep mensen. Ik kom zelf uit een Betuws klein dorpje, waar je uitgaan verder moet zoeken, dus dat is een heel verschil. Vergeleken op een locatie waar je zo de stad inloopt met genoeg uitgaans gelegenheid.

De volgende dag waren we in Amsterdam op deze dag had ik een stadsexcursie geboekt, dit vind ik meestal interessant, maar na alle informatie dacht ik na op een gegeven moment ik wil er zelf op uit, met mijn gekoppelde vrijwilliger want Amsterdam is een mooie stad, waar een hoop te beleven valt, en te zien is. Ook heb ik tijdens deze vakantie vaak gelet op toegankelijkheid, dit vindt ik zeer belangrijk. Om eerlijk te zijn viel dit mij reuze mee dan dat ik eigenlijk gedacht had, je kon vrijwel bijna overal naar binnen. En dat is zo fijn. Ook ben ik bij het hotel geweest waar de opnames van RTL Late Night wordt uitgezonden, dit vond ik ook erg leuk. Je ziet het wel van tv, maar het is natuurlijk leuk als je er bij bent. 

'S avonds ben ik ook uit geweest in Amsterdam, nee niet gewoon uit geweest, ik ben uit geweest in een discotheek met allemaal trappen, gelukkig waren er platen waar ik op kon waardoor ik toch na binnen kon met de groep. Dit geeft een ontzettende kick. Natuurlijk is het uitgaan niet alleen belangrijk, maar ook de humor en de sfeer onderling, tijdens de verzorgingsmomenten, was het een feest. Ook bij het Casino in Nijmegen geweest. Leuk om te zien dat iedereen met en zonder beperking geniet op zo'n vakantie. Zo blijkt maar weer dat er veel meer mogelijk is dan je denkt! En zo'n vakantie is zeker aan te raden als vrijwilliger maar ook als gast, alle hulpmiddelen zijn er, en niets ie te gek. Het is een prachtige manier om er echt even tussenuit te zijn, en ik geniet nog steeds na! 



Tot het volgend blog!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten